Hukum Perjuangan Kaum (oleh Dr Maza)

HUKUM PERJUANGAN KAUM?

Soalan : Dr Asri, apakah pandangan Islam mengenai perjuangan memartabatkan bangsa? Ada yang kata tak Islamik, ada yang kata asabiyyah. Ada pula yang berkata Islam sama sekali tidak peduli masalah kaum. Kita di Malaysia orang Melayu beragama Islam, salahkah jika kita berjuang mengangkat hak bangsa melayu? Harap Dr Asri dapat jelaskan kekeliruan ini.

Saifuddin, Johor.

Jawaban Dr. MAZA: Continue reading “Hukum Perjuangan Kaum (oleh Dr Maza)”

Menyingkap kembali tahun 2014 di blog ini

Kepada anda yang selalu melawat blog ini saya ucapkan berbanyak-banyak terima kasih.

Semoga maklumat yang terdapat di sini ada memberi manafaat kepada saudara semua. Berikut ini adalah sedikit statistik yang dikumpulkan oleh wordpress yang boleh kita tahu tentang blog ini.

Here’s an excerpt:

The Louvre Museum has 8.5 million visitors per year. This blog was viewed about 150,000 times in 2014. If it were an exhibit at the Louvre Museum, it would take about 6 days for that many people to see it.

Click here to see the complete report.

STORMREADERS MLM | Apakah dia?

BLOG MY STORMREADERS DAFTARKepada anda yang baru sahaja tiba ke blog ini, ingin saya umumkan kewujudan perniagaan MLM bernama StormReaders. Ia adalah suatu program MLM yang 100% syariah compliant yang menerima sokongan padu daripada tokoh-tokoh terkenal seperti Dato Fadzilah Kamsah, Ustazah Norbahyah, Prof Izzi, Ustaz Zahzan, Ustaz Zaharuddin, Irfan Khairi dan ramai lagi.

Apa yang dipasarkan melalui StormReaders? Itu yang menariknya… jawapannya- buku-buku di bawah Telaga Biru Sdn Bhd, dimana kebanyakannya buku-buku motivasi, keagaamaan, koleksi hadis & doa, perniagaan dan banyak lagi. Bahan-bahan ini amat sesuai daripada kanak-kanak hinggalah yang dewasa. Bukan itu sahaja, malah terdapat berbagai-bagai produk kesihatan, produk kegunaan harian dan set-set ilmiah di dalam bentuk DVD.

Bagi saya, perniagaan MLM StormReaders adalah sesuatu yang unik kerana jarang kita mendengar perniagaan MLM dilakukan untuk bahan-bahan ilmiah. Bukan sahaja menjana pendapatan melalui perniagaan, tetapi juga dapat menyebarkan ilmu yang bermanafaat.

Stormreaders telah beroperasi beberapa tahun dan sekarang untuk 2013/14 ada satu skim baru iaitu Program Langganan 3 in 1 Istimewa dimana anda boleh mendapat 3 majalah Islami pilihan ramai (Solusi, Al-Ustaz dan Gen-Q), Baucar RM1000 dan peluang untuk menjana pendapatan melalui perniagaan Stormreaders.

Jika anda ingin menceburi perniagaan yang amat menarik ini, jangan segan silu untuk menghubungi kami!

Pengedar Buku Agama Islam | Jadilah Pengedar Buku Agama Islam dengan Modal Yang Kecil

Dengan terbentuknya Stormreaders Network oleh Telaga Biru maka terbukalah peluang yang amat besar kepada mereka yang berminat dan memendam cita-cita untuk menjalani perniagaan kedai buku atau menjadi Pengedar Buku Agama Islam.

Bayangkan:

(1) Anda boleh memulakan perniagaan ini dengan amat cepat sekali. Proses pendaftaran, selalunya cuma dalam masa 24jam (kadang-kandang dalam satu hari sahaja). Setelah itu anda akan terus memiliki sebuah kedai buku (e-store) seperti yang kami punya di sini.

Contoh Kedai Buku Konvensional Yang Terdapat di Malaysia

(2) Anda tidak perlu bermodal besar untuk memulakan perniagaan ini kerana anda tidak perlu menyimpan stok buku. Di dalam semua perniagaan inilah salah satu faktor yang akan menyebabkan modal anda tersangkut. Seperti semua kedai-kedai dan gedung-gedung buku konvensional, anda perlu menyimpan stok buku-buku yang banyak. Bayangkan tajuk-tajuk buku yang baru kerap diterbitkan, oleh kerana kekurangan modal, anda mungkin tidak dapat mengambil tajuk-tajuk baru. Anda mungkin terpaksa pula membuat jualan murah untuk melariskan stok-stok lama dan tajuk-tajuk yang kurang mendapat sambutan.

(3) Anda tidak perlu mengajikan pekerja, membayar elaun, KWSP, SOCSO, sewa kedai, bil utiliti, lesen perniagaan dan sebagainya kerana kedai buku anda berada secara virtual di internet.

(4)  Kedai buku anda dibuka 24 jam sehari, 7 hari seminggu termasuk hari cuti umum!

(5) Tiada risiko kecurian, malapetaka, masalah pekerja sakit, pekerja tidak hadir, dsb seperti yang dialami oleh kedai buku konvensional.

(6) Kedai buku anda selalu mempunyai tajuk-tajuk yang terbaru oleh penulis-penulis tersohor dan merangkumi segala topik-topik yang diminati ramai.

(7) Penghantaran buku-buku yang dipesan oleh pelanggan anda dilakukan oleh Stormreaders. Anda tidak perlu melakukannya. Bayangkan kos yang anda harus tanggung sekiranya anda perlu mempunyai bahagian delivery anda sendiri – pekerja, kenderaan, stor buku, dll.

Bayangkan Modal Yang Anda Perlu Ada Untuk Mengisi Rak-rak Buku Ini

(8) Anda tidak perlu bergolok-gadai, membuat pinjam bank, loan MARA,  dsb untuk tujuan memulakan perniagaan Pengedaran Buku Agama Islam.

(9) Anda boleh pergi bercuti, ambil cuti sakit, mengerjakan umrah, haji, bekerja dari rumah, dsb dan kedai buku anda sentiasa terbuka untuk menerima kunjungan pelanggan dan window shoppers.

Jadi, kenapa harus tunggu dan teragak-agak untuk memulakan perniagaan anda sendiri?

Ingin berkongsi pendapat atau anda tahu kebaikan-kebaikan lain mengenai perniagaan ini? Gunakan bahagian komen..

BLOG MY STORMREADERS DAFTAR


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pelajari Strategi dan Taktik Penjualan Stormreaders di Expo

As salam semua

 

Ini ada maklumat yang baru kami terima. Pihak Stormreaders akan menjalankan program ini di pejabat Stormreaders esok (22/Mei/2013).

Kepada yang berminat sila hubungi pihak Stormreaders di nombor yang tertera di dalam gambar di bawah.

 

stormreaders expo

6 Cara Berkesan Untuk Keluar Dari Hutang Yang Anda Boleh Mulakan Hari Ini

Kita ada mendengar berbagai cara yang boleh kita lakukan untuk keluar daripada masalah hutang kita.Selalunya ia tidaklah semudah yang dijangkakan tetapi dengan maklumat yang saya ingin kongsikan di sini, mungkin ia boleh membantu anda. Anda juga mungkin tidak memerlukan pertolongan daripada mana-mana pihak.

Di sini saya ingin terangkan 5 cara berkesan untuk keluar dari hutang.

1. Senaraikan hutang-hutang mengikut keutamaan: Siapkan satu senarai hutang-hutang anda, jumlahnya dan kadar pinjaman tersebut. Utamakan untuk membayar hutang-hutang yang mempunyai kadar faedah yang tinggi dahulu. hutang bayar 2

2. Berhenti dari menambah lagi hutang: ketika anda di dalam proses untuk mengawal keadaan kewangan anda jangan lagi menambah hutang anda kerana ini akan memburukkan lagi keadaan.

Continue reading “6 Cara Berkesan Untuk Keluar Dari Hutang Yang Anda Boleh Mulakan Hari Ini”

Pulihkan Power Pada Kereta | Langkah mudah untuk memulihkan power pada kereta anda.

Jika kereta anda rasa macam tak ada power, bila tekan minyak rpm naik tinggi tapi bergerak macam slow aje. Ataupun anda rasa fuel consumption kereta anda tinggi semacam boleh cuba D2O booster yang mungkin boleh menolong kereta anda.

Dulu saya pun tak percaya sangat benda-benda yang macam ni tapi bila saya cuba dengan kereta Kembara saya (tahun 2000) yang dah berusia 13 tahun saya rasa ada peningkatan di dalam powernya.

header 2Dulu bila tekan minyak macam tak larat aja nak bergerak bila lampu traffic light bertukar hijau. Tapi bila saya dah gunakan D2O booster ni dicampurkan dengan minyak petrol memang ada perubahan dari segi prestasi. Bunyi kasar dalam enjin pun dah kurang. Ok lah jugak D2O ni.

Continue reading “Pulihkan Power Pada Kereta | Langkah mudah untuk memulihkan power pada kereta anda.”