Pengedar Buku Agama Islam | Jadilah Pengedar Buku Agama Islam dengan Modal Yang Kecil

Dengan terbentuknya Stormreaders Network oleh Telaga Biru maka terbukalah peluang yang amat besar kepada mereka yang berminat dan memendam cita-cita untuk menjalani perniagaan kedai buku atau menjadi Pengedar Buku Agama Islam.

Bayangkan:

(1) Anda boleh memulakan perniagaan ini dengan amat cepat sekali. Proses pendaftaran, selalunya cuma dalam masa 24jam (kadang-kandang dalam satu hari sahaja). Setelah itu anda akan terus memiliki sebuah kedai buku (e-store) seperti yang kami punya di sini.

Contoh Kedai Buku Konvensional Yang Terdapat di Malaysia

(2) Anda tidak perlu bermodal besar untuk memulakan perniagaan ini kerana anda tidak perlu menyimpan stok buku. Di dalam semua perniagaan inilah salah satu faktor yang akan menyebabkan modal anda tersangkut. Seperti semua kedai-kedai dan gedung-gedung buku konvensional, anda perlu menyimpan stok buku-buku yang banyak. Bayangkan tajuk-tajuk buku yang baru kerap diterbitkan, oleh kerana kekurangan modal, anda mungkin tidak dapat mengambil tajuk-tajuk baru. Anda mungkin terpaksa pula membuat jualan murah untuk melariskan stok-stok lama dan tajuk-tajuk yang kurang mendapat sambutan.

(3) Anda tidak perlu mengajikan pekerja, membayar elaun, KWSP, SOCSO, sewa kedai, bil utiliti, lesen perniagaan dan sebagainya kerana kedai buku anda berada secara virtual di internet.

(4)  Kedai buku anda dibuka 24 jam sehari, 7 hari seminggu termasuk hari cuti umum!

(5) Tiada risiko kecurian, malapetaka, masalah pekerja sakit, pekerja tidak hadir, dsb seperti yang dialami oleh kedai buku konvensional.

(6) Kedai buku anda selalu mempunyai tajuk-tajuk yang terbaru oleh penulis-penulis tersohor dan merangkumi segala topik-topik yang diminati ramai.

(7) Penghantaran buku-buku yang dipesan oleh pelanggan anda dilakukan oleh Stormreaders. Anda tidak perlu melakukannya. Bayangkan kos yang anda harus tanggung sekiranya anda perlu mempunyai bahagian delivery anda sendiri – pekerja, kenderaan, stor buku, dll.

Bayangkan Modal Yang Anda Perlu Ada Untuk Mengisi Rak-rak Buku Ini

(8) Anda tidak perlu bergolok-gadai, membuat pinjam bank, loan MARA,  dsb untuk tujuan memulakan perniagaan Pengedaran Buku Agama Islam.

(9) Anda boleh pergi bercuti, ambil cuti sakit, mengerjakan umrah, haji, bekerja dari rumah, dsb dan kedai buku anda sentiasa terbuka untuk menerima kunjungan pelanggan dan window shoppers.

Jadi, kenapa harus tunggu dan teragak-agak untuk memulakan perniagaan anda sendiri?

Ingin berkongsi pendapat atau anda tahu kebaikan-kebaikan lain mengenai perniagaan ini? Gunakan bahagian komen..

BLOG MY STORMREADERS DAFTAR


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Advertisements

32 thoughts on “Pengedar Buku Agama Islam | Jadilah Pengedar Buku Agama Islam dengan Modal Yang Kecil”

 1. salam,
  sy seorang suri rumah..berminat nk tahu cara2 utk menjadi pengedar buku..
  status: tiada kedai
  loc: ampang
  mohon tunjuk ajar dr tuan
  terima kasih

 2. salam..saya pn.liza dri klang berminat menceburi diri dalam perniagaan ini sila bantu..

 3. I am planning to open fotostat shop…..what is the quotation for all religious books offered and suitable to my business surrounding area, by your company? My residence area are mostly family and their kids are from kindergarden up to form five students..Most residence in my area work in constructions as labourers, clerk, office works and self employed.

 4. salam…perniagaan ni cmne? perlu ade kedai buku ke? mcm menarik je..tpi saye student…borang tu kene isi ke kalau berminat?

 5. Salam!
  Saya Syukur dari Klang sangat berminat untuk memulakan perniagaan/pengedaran buku-buku Islam. Bagaimana untuk saya memulakannya – 0193031167

 6. Terima kasih. Saya amat berminat untuk mencuba perniagaan seumpama ini terutama masa persaraan pun telah hampir. Saya tidak gemar memulakan perniagaan yang menggunakan modal yang banyak dan berisiko tinggi. Saya hanya ingin memulakan perniagaan yang berskil sederhana ketika ini bagi merancang mengisi masa saya ketika persaraan nanti. Sila bantu saya dalam perniagaan ini. Dan, sejauhmanakah peratus keuntungan bagi satu satu urusniaga yang dilakukan. terima kasih.

 7. Salam..
  saya sudah memiliki sebuah kedai buku tetapi masih kekurangan untuk menjual buku Agama.bagaimanakah cara untuk saya mendapatkan buku-buku keluaran tuan dengan diskaun yang tinggi..
  sekian dan terima kasih

  Leelah
  Keningau Sabah

 8. Assalamualaikum..saya tertarik dengan perniagaan ini..berapakah kos permulaannya? Harap pihak tuan dapat menjawabnya, Terima Kasih

 9. salam,

  saya ada satu slot kedai depan masjid al-azim melaka.
  kepunyaan ayah saya..
  mungkin boleh guna untuk tujuan promosi dan juga jualan..
  atau ape2 saja..
  kedudukan agak strategik.
  saya baru saja terfikir.
  benda baik.. kalau boleh buat ok laa..

  1. Terima kasih Saudara Rezal di atas pelawaan ini.
   Ketika ini kami berada di Subang Jaya dan berasa sedikit sukar untuk menerima pelawaan ini oleh kerana faktor jarak dan masa. Kami pun lebih suka jika ada sesiapa yang ada di Melaka untuk mengembangkan perniagaan Stormreadersnya sendiri dengan bantuan kami. Itu yang hebatnya tentang perniagaan ini. Jika kami bantu anda dan anda berjaya, kami juga dapat menikmati kejayaan itu dari segi imbuhan.

   Saudara macam mana? Ataupun saudara mungkin ada adik-beradik, saudara-mara yang ingin berkecimpung di dalam perniagaan ini mungkin mereka boleh menggunakan ruang kedai tersebut.
   Kepada sesiapa yang berminat yang tinggal berdekatan (atau di Melaka) mungkin ingin berhubung dengan saudara Rezal atau melalui saya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s