Kaedah MUDAH membuat promosi – gunakan BLOG

Salah satu cara untuk anda mempromosikan perniagaan anda adalah melalui blog. Ada cara-cara lain lagi yang anda boleh buat seperti melalui email, membina webpage atau website, menulis artikel dan di muatnaik ke interet dan berbagai-bagai cara lagi. Tidak ada cara yang terbaik atau yang salah. Pada pendapat saya gunakan apa yang anda selesa.

Ramai betul mereka yang akan menggunakan blog dan saya rasa salah satu sebabnya adalah ianya mudah digunakan. 2 blog yang saya tahu paling popular ialah Blogger dan WordPress. Ada juga yang lain-lain seperti Tumblr. Yang ini saya suka juga kerana design-designnya begitu menarik dan professional looking. Ketiga-tiganya adalah percuma.

Blog yang saya gunakan di sini adalah wordpress. Sebenarnya saya pernah beberapa kali memulakan blog-blog di blogger dan wordpress tetapi semua berhenti separuh jalan.. ada kadang-kadang dah buat, saya delete..saya jenis cepat fed-up kalau saya tak suka apa yang saya buat, jemu atau rasa ianya susah nak guna. Tetapi saya cuba buatkan blog stormreaders ni menjadi pulak.. lebih lama saya guna lebih saya faham setting-setting yang boleh diguna dan ada macam-macam design dan boleh dicustomisekan lagi. Amacam design blog saya ok tak? Saya jenis yang very particular tentang design dan look, ada setengah-setengah orang tak kisah, mereka tulis je, guna je apa template yang ada..saya ni jenis tak boleh macam tu..

bersambung..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s